Fabra Centre

Fabra Centre

El mercat de la MercŔ celebra el seu 60 aniversari amb una exposiciˇ fotogrÓfica

4 d'octubre de 2021

El mercat de la Mercè inaugura l’exposició ‘Fotos antigues al mercat dels anys 60’ amb motiu de la celebració del seu 60 aniversari.

El mercat de la Mercè inaugura l’exposició ‘Fotos antigues al mercat dels anys 60’ amb motiu de la celebració del seu 60 aniversari.

La mostra, ubicada a les instal·lacions del mercat, exhibeix fotografies de la façana i plànols originals; fotografies dels anys 60; documents de l’època i agraïments i  l’escrit d’un paradista que explica la seva trajectòria al mercat. 

L’exposició ‘Fotos antigues al mercat dels anys 60’ es pot visitar en horari de mercat:

  • dilluns, dimarts i dimecres de 7 h a 14 h
  • dijous de 7 a 14 h i de 17 h a 20 h
  • divendres de 7 h a 20 h
  • dissabte de 7 h a 15 h

Tot i que el mercat de la Mercè es va inaugurar de manera oficial el 19 de març de 1961, no va entrar en funcionament fins al 8 d’abril del mateix any.  Es va construir en uns terrenys de la masia de Can Basté, al bell mig del camí que anava d’Horta a Sant Andreu. 

És el segon mercat construït al districte, i inicialment havia de dir-se Mercat de Santa Eulàlia de Vilapiscina, donat que l’actual passeig de Fabra i Puig es deia, llavors, passeig de Santa Eulàlia.

Actualment el mercat de la Mercè compta amb 55 establiments: 53 parades (amb dos bars interiors i un d’exterior), i dos comerços amb béns no comestibles (una floristeria i una botiga de roba). L’any 2011 va rebre el premi al “Millor mercat del món” que atorga l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, després d’esdevenir el primer mercat municipal a associar-se a un eix comercial.

Mercats de Barcelona

Els nostres socis

Blau
Forn del Passeig
Cuina de Mercat
JosÚ Simˇn Perruquer
Abacus
Catalunya Confort
Hotel Ibis Barcelona Meridiana
Carregant...
x
X